Některé konkrétní realizované věci v letošním volebním období 2015 – 2018

Školství, mládež

• Postavena nová mateřská školka A. Trägera
  • Postaven nový dvoupodlažní pavilon v mateřské školce K. Šatala
  • Znovuotevření a celková rekonstrukce ZŠ E. Destinnové a výstavba nové mateřské školky v areálu ZŠ včetně školní kuchyně a jídelny
  • Vybudování nového veřejného dětského hřiště v Třebotovicích
  • Vybudování nového veřejného dětského hřiště v Suchém Vrbném
  • Vybudování nového veřejného dětského hřiště v Haklových dvorech (je v realizaci, dokončení teď v červenci 2018)
  • Zahájena výstavba nového pavilonu v mateřské školce Železničářská (je v realizaci, dokončení v květnu 2019, děti zde budou nastupovat v novém školním roce 2019)
  • V předešlém volebním období byly zavedeny ELEKTRONICKÉ ZÁPISY do mateřských škol
  • V letošním roce byly zavedeny ELEKTRONICKÉ ZÁPISY na všech základních školách
  • Před třemi lety byla zavedena finanční podpora pro děti trpící CELIAKIÍ a DIETNÍM STRAVOVÁNÍM – město dorovnává finanční rozdíl ceny běžného oběda
  • Zajistili jsme na základních školách pozici VRÁTNÉHO, na kterého město školám finančně přispívá = podporujeme BEZPEČNOST NA ŠKOLÁCH včetně budování kamerových systémů
  • Zajistili jsme finanční podporu z městského rozpočtu na rozšířenou výuku tělesné výchovy na školách – finančně přispíváme školám na trenéry
  • Na sídlišti Šumava byl spuštěn pilotní projekt KOMUNITNÍHO PÍSKOVIŠTĚ; město postavilo nové pískoviště, které v této lokalitě vůbec nebylo; maminkám byly následně rozdány klíče od pískoviště a ty si ho samotné odemykají (pískoviště je opatřeno plachtou pro zamezení znečištění kočkami atd.)
  • Vybudování prvního WORKOUTOVÉ HŘIŠTĚ v Českých Budějovicích (je v realizaci, pokladová betonová vrstva je již dokončena, nyní se budou instalovat prvky s termínem dokončení 27.7.2018)
  • Podporujeme TECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLÁCH – připravili jsme projekt ODBORNÝCH UČEBEN na ZŠ Bezdrevská (fyzika, chemie, biologie, technika), celkové náklady cca 30 mil. Kč – učebny budou sloužit i pro ostatní školy, financováno z prostředků EU, nyní probíhá VŘ na zhotovitele - realizace 2018 až 2019
  • V letošním roce se zainvestovalo do ŽALUZIÍ DO ŠKOL – jedná o částku přes 6 mil. Kč pro 8 organizací (elektronické žaluzie, běžné žaluzie i venkovní markýzy)
  • Celková rekonstrukce školní kuchyně a jídelny v ZŠ Kubatova
  • Do školních jídelen a gastro zařízení byly investovány desítky milionů korun
  • Před šesti lety bylo zavedeno PASTELKOVNÉ PRO PRVŇÁČKY a v této podpoře město díky ČSSD pokračuje doposud
  • Byla postavena nová moderní multifunkční TĚLOCVIČNA při ZŠ O. Nedbala, částka cca 40 mil. Kč.
  • Finanční podpora pro mládežnické akademie (fotbalové, hokejová)
  • Navýšili jsme finanční prostředky do mládežnického sportu

Správa veřejných statků

• Provedena generální oprava LÁVKY pro pěší a cyklisty do SUCHÉHO VRBNÉHO nad vlakovým kolejištěm